CARMEN
PEREZ RODRIGO
Investigador/a en el periodo 2017-2021
Universidad de Navarra
Pamplona, EspañaPublicaciones en colaboración con investigadoras/es de Universidad de Navarra (18)
2022
-
Food-based dietary guidelines in Spain: an assessment of their methodological quality
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 76, Núm. 3, pp. 350-359
-
Prevalence of obesity and abdominal obesity in Spanish population aged 65 years and over: ENPE study
Medicina Clinica, Vol. 158, Núm. 2, pp. 49-57
-
Prevalence of obesity and associated cardiovascular risk factors in the Spanish population: the ENPE study
Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 75, Núm. 3, pp. 232-241
2021
-
Patterns of change in dietary habits and physical activity during lockdown in spain due to the covid-19 pandemic
Nutrients, Vol. 13, Núm. 2, pp. 1-16
2020
-
Prevalence of overweight, obesity and abdominal obesity in the Spanish population aged 3 to 24 years. The ENPE study
Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 73, Núm. 4, pp. 290-299
-
Role of gastronomy and new technologies in shaping healthy diets
Gastronomy and Food Science (Elsevier Applied Science), pp. 19-34
2019
2018
-
Childhood Obesity: An Unresolved Issue
Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 71, Núm. 11, pp. 888-891
-
Dietary guidelines: Pyramids, wheels, plates and sustainability in nutrition education
Encyclopedia of Food Security and Sustainability (Elsevier), pp. 393-399
-
Hydration: Importance in some pathological conditions in adults
Medicina Interna de Mexico, Vol. 34, Núm. 2, pp. 214-243
-
Ibero-American consensus on low- and no-calorie sweeteners: Safety, nutritional aspects and benefits in food and beverages
Nutrients, Vol. 10, Núm. 7
2017
-
Lifestyle patterns and weight status in Spanish adults: The ANIBES study
Nutrients, Vol. 9, Núm. 6
2016
-
Guías alimentarias para la población española (SENC, diciembre 2016); la nueva pirámide de la alimentación saludable
Nutricion Hospitalaria, Vol. 33
-
Prevalencia de obesidad general y obesidad abdominal en la población adulta española (25-64 años) 2014-2015: estudio ENPE
Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 69, Núm. 6, pp. 579-587
2015
-
Comunicación, alfabetización y etiquetado nutricional: grado de comprensión y patrones de utilización de la información del etiquetado nutricional de alimentos en la población española
II Conferencia Internacional de Comunicación en Salud
-
Controversias sobre los estudios poblacionales, clínicos o de investigación básica relacionados con la alimentación, nutrición, actividad física y estilos de vida
Nutricion Hospitalaria, Vol. 31, pp. 15-21
-
Utilidad y aplicación práctica de los resultados obtenidos en las encuestas alimentarias, de estimación de la actividad física y otros estilos de vida a nivel poblacional
Nutricion Hospitalaria, Vol. 31, pp. 290-292