CARMEN
PEREZ RODRIGO
Investigador/a en el periodo 2017-2021
Publicaciones (36) Publicaciones de CARMEN PEREZ RODRIGO
2022
-
Documento de consenso para la prevención de los trastornos de la conducta alimentaria de SENPE-SENC-SEPEAP-SEMERGEN. Presentación
Nutricion hospitalaria, Vol. 39, Núm. 2, pp. 1-2
-
Food-based dietary guidelines in Spain: an assessment of their methodological quality
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 76, Núm. 3, pp. 350-359
-
Prevalence of obesity and abdominal obesity in Spanish population aged 65 years and over: ENPE study
Medicina Clinica, Vol. 158, Núm. 2, pp. 49-57
-
Prevalence of obesity and associated cardiovascular risk factors in the Spanish population: the ENPE study
Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 75, Núm. 3, pp. 232-241
-
Resumen ejecutivo del documento de consenso para la prevención de los trastornos de la conducta alimentaria SENPE-SENC-SEPEAP-SEMERGEN
Nutricion hospitalaria, Vol. 39, Núm. 2, pp. 3-7
2021
-
Patterns of change in dietary habits and physical activity during lockdown in spain due to the covid-19 pandemic
Nutrients, Vol. 13, Núm. 2, pp. 1-16
2020
-
Cambios en los hábitos alimentarios durante el periodo de confinamiento por la pandemia COVID-19 en España.
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 26, Núm. 2
-
Dietary recommendations in the pandemic period, de-escalation phases and new normality
Gaceta Medica de Bilbao, Vol. 117, Núm. 2, pp. 154-157
-
Prevalence of overweight, obesity and abdominal obesity in the Spanish population aged 3 to 24 years. The ENPE study
Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 73, Núm. 4, pp. 290-299
-
Role of gastronomy and new technologies in shaping healthy diets
Gastronomy and Food Science (Elsevier Applied Science), pp. 19-34
2019
-
Bone health and its relationship with impact loading and the continuity of physical activity throughout school periods
International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 16, Núm. 16
-
Nutrition and gastronomy in the basque country
Nutricion Hospitalaria, Vol. 36, Núm. Ext1, pp. 29-38
-
Promover hábitos de alimentación y estilos de vida saludables en el medio escolar; ¿una asignatura pendiente?
Cuadernos de pedagogía, Núm. 497, pp. 212-216
-
Updating the food-based dietary guidelines for the Spanish population: The Spanish society of community nutrition (senc) proposal
Nutrients
2018
-
Alimentación 3.0: aspectos de interés en la práctica diaria
Nutricion hospitalaria, Vol. 35, Núm. 4, pp. 85-95
-
Childhood Obesity: An Unresolved Issue
Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 71, Núm. 11, pp. 888-891
-
Desigualdad, salud y nutrición en España: una visión regional del índice de masa corporal
Nutricion hospitalaria, Vol. 35, Núm. 5, pp. 142-149
-
Dietary guidelines: Pyramids, wheels, plates and sustainability in nutrition education
Encyclopedia of Food Security and Sustainability (Elsevier), pp. 393-399
-
Guía de la alimentación saludable para atención primaria y colectivos ciudadanos
dir.
Grupo Planeta
-
Hydration: Importance in some pathological conditions in adults
Medicina Interna de Mexico, Vol. 34, Núm. 2, pp. 214-243