Nekazaritza-industriatik lortutako azpiproduktuen erabilera proteinanoinarritutako filmak garatzeko

  1. Tania Garrido
  2. Miriam Peñalba
  3. Pedro Guerrero
  4. Koro de la Caba
Libro:
II. Ikergazte nazioarteko ikerketa euskaraz: Kongresuko artikulu-bilduma.
  1. Iñaki Alegria (ed. lit.)
  2. Ainhoa Latatu (ed. lit.)
  3. Miren Josu Omaetxebarria (ed. lit.)
  4. Patxi Salaberri (ed. lit.)

Editorial: Udako Euskal Unibertsitatea, UEU = Universidad Vasca de Verano

ISBN: 978-84-8438-627-8 978-84-8438-632-2

Año de publicación: 2017

Título del volumen: Ingenieritza eta Arkitektura

Tomo: 5

Volumen: 5

Páginas: 38-41

Congreso: Ikergazte. Nazioarteko Ikerketa Euskaraz (2. 2017. Iruñea)

Tipo: Aportación congreso

Resumen

Soja-proteina isolatua (SPI) eta keratina hidrolizatua (HK) erabili ziren konpresio bidezko filmak garatzeko. Argitaratutako beste ikerkuntza-lanetan ikusi zen produktu toxikoak edo garestiak erabiltzen zirela keratina hidrolizatua lortzeko. Hala ere, lan honetan metodo berri bat proposatu zen; metodo hau errazagoa, ingurumenarekiko errespetutsuagoa eta merkeagoa izanik. Soja-proteinan oinarritutako filmei keratina hidrolizatua gehitzerakoan, alde batetik, nekazaritzako azpiproduktuei balio erantsia ematen zaie, eta bestetik, soja-proteinan oinarritutako filmen sufre kantitatea handitzen da. Beraz, disulfuro loturak eratzeko gaitasuna handi daiteke eta filmen egonkortasun kimikoa eta termikoa hobetzen da.