Nekazaritza-industriatik lortutako azpiproduktuen erabilera proteinanoinarritutako filmak garatzeko
- Tania Garrido
- Miriam Peñalba
- Pedro Guerrero
- Koro de la Caba
- Iñaki Alegria (ed. lit.)
- Ainhoa Latatu (ed. lit.)
- Miren Josu Omaetxebarria (ed. lit.)
- Patxi Salaberri (ed. lit.)
Argitaletxea: Udako Euskal Unibertsitatea, UEU = Universidad Vasca de Verano
ISBN: 978-84-8438-627-8, 978-84-8438-632-2
Argitalpen urtea: 2017
Bolumenaren izenburua: Ingenieritza eta Arkitektura
Liburukia: 5
Alea: 5
Orrialdeak: 38-41
Biltzarra: Ikergazte. Nazioarteko Ikerketa Euskaraz (2. 2017. Iruñea)
Mota: Biltzar ekarpena
Laburpena
Soja-proteina isolatua (SPI) eta keratina hidrolizatua (HK) erabili ziren konpresio bidezko filmak garatzeko. Argitaratutako beste ikerkuntza-lanetan ikusi zen produktu toxikoak edo garestiak erabiltzen zirela keratina hidrolizatua lortzeko. Hala ere, lan honetan metodo berri bat proposatu zen; metodo hau errazagoa, ingurumenarekiko errespetutsuagoa eta merkeagoa izanik. Soja-proteinan oinarritutako filmei keratina hidrolizatua gehitzerakoan, alde batetik, nekazaritzako azpiproduktuei balio erantsia ematen zaie, eta bestetik, soja-proteinan oinarritutako filmen sufre kantitatea handitzen da. Beraz, disulfuro loturak eratzeko gaitasuna handi daiteke eta filmen egonkortasun kimikoa eta termikoa hobetzen da.