Development of procedures for the triazole fungicides determination in fruits and liquid samples using microextraction techniques and chromatographic separation

  1. Bordagaray Eizaguirre, Ane
Dirigida por:
  1. María Esmeralda Millán Martín Director/a
  2. Rosa García Arrona Director/a

Universidad de defensa: Universidad del País Vasco - Euskal Herriko Unibertsitatea

Fecha de defensa: 17 de abril de 2015

Tribunal:
  1. Juan Manuel Madariaga Mota Presidente/a
  2. Maider Vidal Postigo Secretario/a
  3. Julen Bustamante Alonso Vocal
  4. José Manuel Amigo Rubio Vocal
  5. Oihana Solaun Echeverria Vocal
Departamento:
  1. Química Aplicada

Tipo: Tesis

Teseo: 119144 DIALNET lock_openADDI editor

Resumen

Onddo eta beste organismo ezberdinak sortutako gaixotasunak uztak kaltetu ditzakete. Horiei aurre egiteko konposatu triazolak produktu eraginkorra dira, baina kontsumitzaileen osasuna babesteko, beharrezkoa da analito hauen arrastoak kontrolatu ahal izateko metodoak garatzea.Konposatu horiek determinatzeko beharrezkoak dira prekontzentrazio pausuak. Horrela bada, SPME eta USAEME prozedurak garatu dira GC eta HPLC bidezko banaketa eta determinazioaz jarraituta.Eragin dezaketen aldagai ezberdinak aztertu eta optimizatzeko diseinu esperimentalak eskaintzen dituen miaketa eta optimizazio prozedurak erabili dira eta lortutako datuen emaitzak hobetzeko zenbait tratamendu kimiometriko ere aplikatu dira: besteak beste, PARAFAC2, MCR eta PARALIND.Azkenik, garatutako metodoak sagar eta mahats laginetan aplikatu dira, izan ere aztertutako analitoak dituzten produktuak oso erabiliak dira fruitu zuhaitz horietan aurki daitezkeen Oidium-aren tratamenduan.