Development of procedures for the triazole fungicides determination in fruits and liquid samples using microextraction techniques and chromatographic separation
- María Esmeralda Millán Martín Zuzendaria
- Rosa García Arrona Zuzendaria
Defentsa unibertsitatea: Universidad del País Vasco - Euskal Herriko Unibertsitatea
Fecha de defensa: 2015(e)ko apirila-(a)k 17
- Juan Manuel Madariaga Mota Presidentea
- Maider Vidal Postigo Idazkaria
- Julen Bustamante Alonso Kidea
- José Manuel Amigo Rubio Kidea
- Oihana Solaun Echeverria Kidea
Mota: Tesia
Laburpena
Onddo eta beste organismo ezberdinak sortutako gaixotasunak uztak kaltetu ditzakete. Horiei aurre egiteko konposatu triazolak produktu eraginkorra dira, baina kontsumitzaileen osasuna babesteko, beharrezkoa da analito hauen arrastoak kontrolatu ahal izateko metodoak garatzea.Konposatu horiek determinatzeko beharrezkoak dira prekontzentrazio pausuak. Horrela bada, SPME eta USAEME prozedurak garatu dira GC eta HPLC bidezko banaketa eta determinazioaz jarraituta.Eragin dezaketen aldagai ezberdinak aztertu eta optimizatzeko diseinu esperimentalak eskaintzen dituen miaketa eta optimizazio prozedurak erabili dira eta lortutako datuen emaitzak hobetzeko zenbait tratamendu kimiometriko ere aplikatu dira: besteak beste, PARAFAC2, MCR eta PARALIND.Azkenik, garatutako metodoak sagar eta mahats laginetan aplikatu dira, izan ere aztertutako analitoak dituzten produktuak oso erabiliak dira fruitu zuhaitz horietan aurki daitezkeen Oidium-aren tratamenduan.