CARMEN
PEREZ RODRIGO
Investigador/a en el periodo 2017-2021
Instituto de Salud Carlos III
Madrid, EspañaPublicaciones en colaboración con investigadoras/es de Instituto de Salud Carlos III (13)
2022
-
Food-based dietary guidelines in Spain: an assessment of their methodological quality
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 76, Núm. 3, pp. 350-359
-
Prevalence of obesity and abdominal obesity in Spanish population aged 65 years and over: ENPE study
Medicina Clinica, Vol. 158, Núm. 2, pp. 49-57
-
Prevalence of obesity and associated cardiovascular risk factors in the Spanish population: the ENPE study
Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 75, Núm. 3, pp. 232-241
2021
-
Patterns of change in dietary habits and physical activity during lockdown in spain due to the covid-19 pandemic
Nutrients, Vol. 13, Núm. 2, pp. 1-16
2019
2018
-
Childhood Obesity: An Unresolved Issue
Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 71, Núm. 11, pp. 888-891
-
Dietary guidelines: Pyramids, wheels, plates and sustainability in nutrition education
Encyclopedia of Food Security and Sustainability (Elsevier), pp. 393-399
-
Ibero-American consensus on low- and no-calorie sweeteners: Safety, nutritional aspects and benefits in food and beverages
Nutrients, Vol. 10, Núm. 7
2017
-
Dietary flavonoids of Spanish youth: Intakes, sources, and association with the mediterranean diet
PeerJ, Vol. 2017, Núm. 5
-
Lifestyle patterns and weight status in Spanish adults: The ANIBES study
Nutrients, Vol. 9, Núm. 6
2016
-
Prevalencia de obesidad general y obesidad abdominal en la población adulta española (25-64 años) 2014-2015: estudio ENPE
Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 69, Núm. 6, pp. 579-587
2015
-
Controversias sobre los estudios poblacionales, clínicos o de investigación básica relacionados con la alimentación, nutrición, actividad física y estilos de vida
Nutricion Hospitalaria, Vol. 31, pp. 15-21
-
Utilidad y aplicación práctica de los resultados obtenidos en las encuestas alimentarias, de estimación de la actividad física y otros estilos de vida a nivel poblacional
Nutricion Hospitalaria, Vol. 31, pp. 290-292