Azido zitrikoz eraldatutako arrain-gelatinazko filmak
- Jone Uranga
- Itsaso Leceta
- Alaitz Etxabide
- Pedro Guerrero
- Koro de la Caba
- Iñaki Alegria (ed. lit.)
- Ainhoa Latatu (ed. lit.)
- Miren Josu Omaetxebarria (ed. lit.)
- Patxi Salaberri (ed. lit.)
Éditorial: Udako Euskal Unibertsitatea, UEU = Universidad Vasca de Verano
ISBN: 978-84-8438-627-8, 978-84-8438-632-2
Année de publication: 2017
Titre du volume: Ingeniaritza eta Arkitektura
Tomo: 5
Volumen: 5
Pages: 56-60
Congreso: Ikergazte. Nazioarteko Ikerketa Euskaraz (2. 2017. Iruñea)
Type: Communication dans un congrès
Résumé
Arrain-gelatina oinarri duten filmak egin dira lan honetan. Merkatuan lehiakorrak izateko, sortutako filmek propietate egokiak izan behar dituzte, hala nola, beharrezkoa da ontziratzeetarako erabili nahi diren filmetan propietate mekaniko egokiak izatea, apurtzeko aukerak murriztu eta elikagaiak ez kutsatzeko. Beraz, propietateak hobetzeko zenbait gehigarri gehitu zaizkie arrain-gelatinazko filmei. Zehazki, azido zitrikoa eta glizerola gehitu dira, bata erreakzioa sortzeko erabili den gehigarri naturala eta bestea plastifikatzailea. Erreakzioa eta propietate mekanikoak aztertzeaz gain, ingurumen azterketa ere gauzatu da. Horrela, film hauen abantaila nagusiak identifikatu dira.