Azido zitrikoz eraldatutako arrain-gelatinazko filmak

  1. Jone Uranga
  2. Itsaso Leceta
  3. Alaitz Etxabide
  4. Pedro Guerrero
  5. Koro de la Caba
Libro:
II. Ikergazte nazioarteko ikerketa euskaraz: Kongresuko artikulu-bilduma.
  1. Iñaki Alegria (ed. lit.)
  2. Ainhoa Latatu (ed. lit.)
  3. Miren Josu Omaetxebarria (ed. lit.)
  4. Patxi Salaberri (ed. lit.)

Editorial: Udako Euskal Unibertsitatea, UEU = Universidad Vasca de Verano

ISBN: 978-84-8438-627-8 978-84-8438-632-2

Año de publicación: 2017

Título del volumen: Ingenieritza eta Arkitektura

Tomo: 5

Volumen: 5

Páginas: 56-60

Congreso: Ikergazte. Nazioarteko Ikerketa Euskaraz (2. 2017. Iruñea)

Tipo: Aportación congreso

Resumen

Arrain-gelatina oinarri duten filmak egin dira lan honetan. Merkatuan lehiakorrak izateko, sortutako filmek propietate egokiak izan behar dituzte, hala nola, beharrezkoa da ontziratzeetarako erabili nahi diren filmetan propietate mekaniko egokiak izatea, apurtzeko aukerak murriztu eta elikagaiak ez kutsatzeko. Beraz, propietateak hobetzeko zenbait gehigarri gehitu zaizkie arrain-gelatinazko filmei. Zehazki, azido zitrikoa eta glizerola gehitu dira, bata erreakzioa sortzeko erabili den gehigarri naturala eta bestea plastifikatzailea. Erreakzioa eta propietate mekanikoak aztertzeaz gain, ingurumen azterketa ere gauzatu da. Horrela, film hauen abantaila nagusiak identifikatu dira.