Laktosaren eragina arrain gelatinazko filmetan

  1. A. Etxabide 1
  2. M. Urdanpilleta 1
  3. P. Guerrero 1
  4. K. de la Caba 1
  1. 1 Euskal Herriko Unibertsitatea/Universidad del País Vasco
Libro:
I. IkergazteNazioarteko ikerketa euskaraz. Kongresuko artikulu-bilduma: 2015eko maiatzaren 13, 14 eta 15a. Durango, Euskal Herria
  1. Iñaki Alegría (ed. lit.)
  2. Ainhoa Latatu (ed. lit.)
  3. Miren Josu Ormaetxeberria (ed. lit.)

Editorial: Udako Euskal Unibertsitatea, UEU = Universidad Vasca de Verano

ISBN: 978-84-8438-539-4

Año de publicación: 2015

Páginas: 614-619

Congreso: Ikergazte. Nazioarteko Ikerketa Euskaraz (1. 2015. Durango)

Tipo: Aportación congreso

Resumen

Laktosa kantitate ezberdineko arrain gelatinazko filmak ingurune basikoan prestatu dira, eta saretzeerreakzio natural baten bidez, proteinaren propietateak aldarazi dira. Laktosadun film garden etahomogeneoei aplikaturiko bero tratamenduak, disolbagarritasuna gutxitu eta argiarekiko babesahobetu ditu, filmei horixka kolorea emateaz gain. Proteinaren egituraren aldaketa infragorriespektroskopia (FTIR), X-izpien difrakzioa (XRD) eta indar atomikoko mikroskopia (AFM) erabilizaztertu da