Laktosaren eragina arrain gelatinazko filmetan

  1. A. Etxabide 1
  2. M. Urdanpilleta 1
  3. P. Guerrero 1
  4. K. de la Caba 1
  1. 1 Euskal Herriko Unibertsitatea/Universidad del País Vasco
Book:
I. IkergazteNazioarteko ikerketa euskaraz. Kongresuko artikulu-bilduma: 2015eko maiatzaren 13, 14 eta 15a. Durango, Euskal Herria
  1. Iñaki Alegría (ed. lit.)
  2. Ainhoa Latatu (ed. lit.)
  3. Miren Josu Ormaetxeberria (ed. lit.)

Publisher: Udako Euskal Unibertsitatea, UEU = Universidad Vasca de Verano

ISBN: 978-84-8438-539-4

Year of publication: 2015

Pages: 614-619

Congress: Ikergazte. Nazioarteko Ikerketa Euskaraz (1. 2015. Durango)

Type: Conference paper

Abstract

Laktosa kantitate ezberdineko arrain gelatinazko filmak ingurune basikoan prestatu dira, eta saretzeerreakzio natural baten bidez, proteinaren propietateak aldarazi dira. Laktosadun film garden etahomogeneoei aplikaturiko bero tratamenduak, disolbagarritasuna gutxitu eta argiarekiko babesahobetu ditu, filmei horixka kolorea emateaz gain. Proteinaren egituraren aldaketa infragorriespektroskopia (FTIR), X-izpien difrakzioa (XRD) eta indar atomikoko mikroskopia (AFM) erabilizaztertu da