Mikrouhinen bidez lehorturiko elikagai ereduaren portaera termikoa

  1. José Ignacio Lombraña Alonso
  2. Raquel Rodríguez Fernández
  3. Roberto Aguado Zarraga
Libro:
VIII Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos: Bilbao 6-8 de octubre de 2004. Actas

Editorial: Asociación Española de Ingeniería de Proyectos (AEIPRO)

ISBN: 84-95809-22-2

Año de publicación: 2005

Congreso: CIDIP. Congreso Internacional de Ingeniería de Proyectos (8. 2004. Bilbao)

Tipo: Aportación congreso

Resumen

Lan honen helburua lehorketa prozesu baten modelakuntza da. Mikrouhinen aplikazioetan bero sortzea ondo finkatzeko eta lehorturiko produktuetan eragindako kalitatezko eta egiturazko aldaketak analizatzeko tenperatura eta pisu galera profilak ondo zehaztea garrantzi handikoa da. Modelo matematikoa garatzeko mikrouhinen bidezko lehorketa prozesuaren bero eta masa balantze mikroskopikoak MATLAB programarekin ebaztu dira. Modeloak mikrouhinek sortutako beroa kontutan hartzen du, eta honen harabera lagina 20 zatitan diskretizatua izan da. Entseiuak egiteko tilosa (karbohidrato komertzial) hezea elikagai eredu hartu zen. Lagina 2.45 GHz-ko erradiazioarekin mikrouhin labe eraldatuan lehortu zen, zeinek potentzia erreguladorea duen. Modeloak mikrouhinaren potentzia I/O zikloak kontutan hartzen ditu, eta oso ondo aurresaten ditu lehorketa prozesuan laginak jasaten dituen tenperatura eta hezetasun aldaketak.