El etiquetado nutricional frontal en los alimentos en la Unión Europeasemáforos informativos, “Nutri-Score” y otras alternativas.
- ANA ANDRÉS 16
- MARTA ARROYO-IZAGA 1
- CORAL CALVO 2
- PILAR CERVERA 3
- RAMÓN CLOTET 4
- YVONNE COLOMER XENA 5
- CONSUELO ESCOLÁSTICO 2
- RAMÓN ESTRUCH 3
- GIUSEPPE FREGAPANE 6
- JUANA FRÍAS 7
- ANGEL GIL 8
- LUIS GONZÁLEZ VAQUÉ 9
- ASCENSIÓN MARCOS 10
- ABEL MARINÉ FONT 3
- EMILIO MARTÍNEZ DE VITORIA 8
- GEMMA OMS 11
- M.ª DEL CARMEN ORTEGA 2
- JESÚS M.ª PERIAGO 12
- M.ª ÁNGELES ROMERO 13
- M.ª DOLORES RUIZ 8
- AIDA SERRA 14
- JOSEP A. TUR 15
- MARÍA DEL CARMEN VIDAL 3
- 1 Universidad del País Vasco UPV/EHU
-
2
Universidad Nacional de Educación a Distancia
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-
3
Universitat de Barcelona
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- 4 Institute of Food Technologists (IFT-USA)
- 5 Instituto Politécnico Lorraine (Francia)
-
6
Universidad de Castilla-La Mancha
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-
7
Consejo Superior de Investigaciones Científicas
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-
8
Universidad de Granada
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- 9 DG “Mercado Interior” de la Comisión Europea
- 10 CSIC-ICTAN
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11
Universitat de Lleida
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-
12
Universidad de Murcia
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13
Universidade de Santiago de Compostela
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-
14
Universitat Oberta de Catalunya
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15
Universitat de les Illes Balears
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-
16
Universidad Politécnica de Valencia
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ISSN: 1579-0452
Year of publication: 2022
Issue: 1
Type: Article
More publications in: Unión Europea Aranzadi
Abstract
“The use of a front nutrition label (FOPL) in pre-packaged foods seems to be interesting in principle; however, it can mislead the consumer if it is based on pseudoscientific or marketing criteria. An effective policy for the health of the consumers must be based on adequate training in food and consumption, starting from school and reaching to society in general”.