Sagar barietatearen eta polifenolen eragina euskal herriko sagardoaren ezaugarrietan
- ZURIARRAIN OCIO, ANDONI
- Juan Zuriarrain Ocio Director
- Iñaki Berregi Abalde Director
Defence university: Universidad del País Vasco - Euskal Herriko Unibertsitatea
Fecha de defensa: 11 April 2017
- Kizkitza Insausti Barrenetxea Chair
- Maite Maguregui Hernando Secretary
- Idoia Olabarrieta Paul Committee member
Type: Thesis
Abstract
Bertako sagarrak erabilita, sagar barietate bakarreko sagardoak egin dira, hiru kanpainetan zehar: 2012, 2013 eta 2014ko kanpainetan, hain zuzen ere. Sagar mota bakoitzak ematen duen sagardoa aztertzeko, muztioetatik abiatuta, hainbat parametro fisikokimiko neurtu dira. Honekin batera, muztio bakoitzaren profil polifenolikoa neurtua da, eta honen bilakaera jarraitu da hartziduran zehar. Horrela, polifenol bakoitzaren eragina honako parametro hauetan determinatu da: indar antioxidatzaile totala, iluntzea, proteinekin hauspeatzeko gaitasuna, uhertasuna eta erredox potentziala.