Development of procedures for the triazole fungicides determination in fruits and liquid samples using microextraction techniques and chromatographic separation

  1. Bordagaray Eizaguirre, Ane
Dirigée par:
  1. María Esmeralda Millán Martín Directeur/trice
  2. Rosa García Arrona Directeur/trice

Université de défendre: Universidad del País Vasco - Euskal Herriko Unibertsitatea

Fecha de defensa: 17 avril 2015

Jury:
  1. Juan Manuel Madariaga Mota President
  2. Maider Vidal Postigo Secrétaire
  3. Julen Bustamante Alonso Rapporteur
  4. José Manuel Amigo Rubio Rapporteur
  5. Oihana Solaun Echeverria Rapporteur
Département:
  1. Química Aplicada

Type: Thèses

Teseo: 119144 DIALNET lock_openADDI editor

Résumé

Onddo eta beste organismo ezberdinak sortutako gaixotasunak uztak kaltetu ditzakete. Horiei aurre egiteko konposatu triazolak produktu eraginkorra dira, baina kontsumitzaileen osasuna babesteko, beharrezkoa da analito hauen arrastoak kontrolatu ahal izateko metodoak garatzea.Konposatu horiek determinatzeko beharrezkoak dira prekontzentrazio pausuak. Horrela bada, SPME eta USAEME prozedurak garatu dira GC eta HPLC bidezko banaketa eta determinazioaz jarraituta.Eragin dezaketen aldagai ezberdinak aztertu eta optimizatzeko diseinu esperimentalak eskaintzen dituen miaketa eta optimizazio prozedurak erabili dira eta lortutako datuen emaitzak hobetzeko zenbait tratamendu kimiometriko ere aplikatu dira: besteak beste, PARAFAC2, MCR eta PARALIND.Azkenik, garatutako metodoak sagar eta mahats laginetan aplikatu dira, izan ere aztertutako analitoak dituzten produktuak oso erabiliak dira fruitu zuhaitz horietan aurki daitezkeen Oidium-aren tratamenduan.