Fisiología
Département
Universidad de Las Palmas de Gran Canaria
Las Palmas de Gran Canaria, EspañaPublications en collaboration avec des chercheurs de Universidad de Las Palmas de Gran Canaria (20)
2023
2022
-
Prevalence of obesity and abdominal obesity in Spanish population aged 65 years and over: ENPE study
Medicina Clinica, Vol. 158, Núm. 2, pp. 49-57
-
Prevalence of obesity and associated cardiovascular risk factors in the Spanish population: the ENPE study
Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 75, Núm. 3, pp. 232-241
-
Vitamin C and folate status in hereditary fructose intolerance
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 76, Núm. 12, pp. 1733-1739
2021
-
Impact of COVID-19 Confinement on Physical Activity and Sedentary Behaviour in Spanish University Students: Role of Gender
International journal of environmental research and public health, Vol. 18, Núm. 2
-
Patterns of change in dietary habits and physical activity during lockdown in spain due to the covid-19 pandemic
Nutrients, Vol. 13, Núm. 2, pp. 1-16
2020
-
Prevalence of overweight, obesity and abdominal obesity in the Spanish population aged 3 to 24 years. The ENPE study
Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 73, Núm. 4, pp. 290-299
-
Role of gastronomy and new technologies in shaping healthy diets
Gastronomy and Food Science (Elsevier Applied Science), pp. 19-34
2019
2018
-
Childhood Obesity: An Unresolved Issue
Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 71, Núm. 11, pp. 888-891
-
Dietary guidelines: Pyramids, wheels, plates and sustainability in nutrition education
Encyclopedia of Food Security and Sustainability (Elsevier), pp. 393-399
-
Ibero-American consensus on low- and no-calorie sweeteners: Safety, nutritional aspects and benefits in food and beverages
Nutrients, Vol. 10, Núm. 7
2017
-
Dietary flavonoids of Spanish youth: Intakes, sources, and association with the mediterranean diet
PeerJ, Vol. 2017, Núm. 5
-
Lifestyle patterns and weight status in Spanish adults: The ANIBES study
Nutrients, Vol. 9, Núm. 6
2016
-
Guías alimentarias para la población española (SENC, diciembre 2016); la nueva pirámide de la alimentación saludable
Nutricion Hospitalaria, Vol. 33
2015
-
Controversias sobre los estudios poblacionales, clínicos o de investigación básica relacionados con la alimentación, nutrición, actividad física y estilos de vida
Nutricion Hospitalaria, Vol. 31, pp. 15-21
-
Utilidad y aplicación práctica de los resultados obtenidos en las encuestas alimentarias, de estimación de la actividad física y otros estilos de vida a nivel poblacional
Nutricion Hospitalaria, Vol. 31, pp. 290-292
2006
-
Nutrition risk in the child and adolescent population of the Basque country: The enKid Study
British Journal of Nutrition
-
Prevalence and deteminants of obesity in Spanish children and young people
British Journal of Nutrition
2004
-
Hábitos alimentarios de los alumnos usuarios de comedores escolares en España. Estudio «dime cómo comes»
Atencion Primaria, Vol. 33, Núm. 3, pp. 131-139