Publicaciones (32) Publicaciones de ITZIAR ESEBERRI BARACE

2024

  1. Anti-Obesity Effect of Different Opuntia stricta var. dillenii’s Prickly Pear Tissues and Industrial By-Product Extracts in 3T3-L1 Mature Adipocytes

    Nutrients, Vol. 16, Núm. 4

  2. Aspectos nutricionales de las vitaminas

    Nutrición y dietética: de la teoría a la práctica (Ediciones Eunate), pp. 123-144

  3. Aspectos nutricionales de los elementos minerales y del agua

    Nutrición y dietética: de la teoría a la práctica (Ediciones Eunate), pp. 145-160

  4. El estado nutricional: bases

    Nutrición y dietética: de la teoría a la práctica (Ediciones Eunate), pp. 11-26

  5. Glucuronide metabolites of trans-ε-viniferin decrease triglycerides accumulation in an in vitro model of hepatic steatosis

    Journal of Physiology and Biochemistry

  6. In Vitro Screening and Lipid-Lowering Effect of Prickly Pear (Opuntia Ficus-Indica L. Mill.) Fruit Extracts in 3T3-L1 Pre-Adipocytes and Mature Adipocytes

    Plant Foods for Human Nutrition, Vol. 79, Núm. 1, pp. 143-150

2021

  1. Effects of physiological doses of resveratrol and quercetin on glucose metabolism in primary myotubes

    International Journal of Molecular Sciences, Vol. 22, Núm. 3, pp. 1-16

  2. Zerk eragiten du obesitatea duen pertsona bat metabolikoki osasuntsua izatea edo ez izatea?

    Ekaia: Euskal Herriko Unibertsitateko zientzi eta teknologi aldizkaria, Núm. 40, pp. 89-108

2020

  1. Anti-obesity effects of macroalgae

    Nutrients, Vol. 12, Núm. 8, pp. 1-29

  2. Anti-obesity effects of microalgae

    International Journal of Molecular Sciences, Vol. 21, Núm. 1

  3. Gibel gantzatsu ez alkoholikoa, XXI. mendeko osasun-arazoa

    Ekaia: Euskal Herriko Unibertsitateko zientzi eta teknologi aldizkaria, Núm. 37, pp. 11-24

  4. Obesitateak minbizia izateko arriskua handitzen du… Zer mekanismo daude tartean?

    Ekaia: Euskal Herriko Unibertsitateko zientzi eta teknologi aldizkaria, Núm. 38, pp. 11-25

  5. Scientific evidence supporting the beneficial effects of isoflavones on human health

    Nutrients, Vol. 12, Núm. 12, pp. 1-25

2018

  1. Evaluación de la mejora del conocimiento y comportamiento en torno a la sostenibilidad de alumnado del Grado de Nutrición Humana y Dietética

    Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior: Libro de resúmenes XV FECIES

  2. Involvement of 5′-activated protein kinase (AMPK) in the effects of resveratrol on liver steatosis

    International Journal of Molecular Sciences, Vol. 19, Núm. 11