Procesos de categorización, normalización y reconocimiento en torno a tres variedades de tomate. Comer identidad social y coproducir tomates

  1. Barba Gassó, Marta
Zeitschrift:
Ankulegi: gizarte antropologia aldizkaria = revista de antropología social

ISSN: 1138-347X

Datum der Publikation: 2017

Titel der Ausgabe: Antropologías de la materialidad

Nummer: 21

Seiten: 39-56

Art: Artikel

Andere Publikationen in: Ankulegi: gizarte antropologia aldizkaria = revista de antropología social

Zusammenfassung

Artikulu honetan hiru nekazal aldaeren inguruko kategorizazio, normalizazio eta aitorpen prozesuak aztertuko ditut, Jack tomatea, Aretxabaletako Morea tomatea, eta izenik gabeko edo etxeko tomatearen ingurukoak, hain zuzen. Haziak naturokulturak direla ulerturik, aldaera hauek nola egiten diren eta nola ekiten duten ulertu nahi dut. Hau da, hauei izaera ematen dieten prozesuetan sakondu nahi dut. Kalitatea, jatorria eta bertakotasuna —lurraldearekin lotuta dagoen identitate politiko gisa zein gertuko produktuari atxikitzen zaion balio gisa— izango dira tomate hauen eta tomate hauek jaten dituzten pertsonen eraketan agertuko zaizkigun balio nagusiak.